Hello Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: What is a DJ in 2009? Joris Voorn  (Read 956 times)
Branah
PulseOne Crew
Pulseone Regular

Pulse on and on ;)

View Profile WWW
« on: August 02, 2009, 11:41:57 PM »

Odlican intervju na Beatportalu

http://www.beatportal.com/feed/item/whats-a-dj-in-2009-we-ask-joris-voorn

kako se vi osecate po ovom pitanju? da li je cela prica o "neogranicenim mogucnostima" ipak oterala stvar u pm, ili ste se pak pronasli u necemu od svega novog?

meni sve ovo ableton live editovanje na zurci i buckanje razlicitih delova razlicitih pesama u isto vreme sa ludim efektima nema previse smisla i cenim da je poprilicno proseravanje... respect za slobodu, kreativnost i pokusaje, ali nista mi to nije bolji experience od dobrog starog klasicnog miksa sa dobrim flowom... tako da jebes seckanje i butanje i prestanite da shtreberishete nego pustajte dobru muziku god damn you! BigGrin
« Last Edit: August 02, 2009, 11:48:29 PM by Branah » Logged

N-tchbl
Pulseone Regular

i:FACE Agency

View Profile WWW
« Reply #1 on: August 03, 2009, 01:13:59 PM »

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

prokleto dobro !

RobbieM
Sr. Member

Talkin' PROGRESSIVE

View Profile WWW
« Reply #2 on: August 22, 2009, 03:15:13 PM »

E da se i ja oglasim... Lichno spadam u grupu ljudi koja nije imala puno kontakta sa vinylom iz ovog ili onog razloga (citaj: pare!!!) ali bih zaista voleo da sam se rodio jedno 10 godina ranije... Sto se moderne tehnologije tiche, i sam je koristim pa ne mogu nista loshe reci o njoj... Jest Branah u pravu kad kaze da je ponekad proseravanje chachkati i masakrirati trekove do beskonachnosti... Sve se svodi na to kako ce ko da koristi... Meni recimo uvek zafali ''traktorski'' loop kad radim na cdj-ima! Druga stvar je praktichnost, najvise od svega mrzim rezati diskove!!! Dodje mi kosu sebi da pochupam kad trebam sprziti recimo 5 diskova a znam da bih lako mogao imati svu svoju muziku uz sebe, i naravno, kad narezem te diskove i odem da vrtim, u 99% slushajeva cu se usred seta setiti nekog treka koji je ostao u kompu a seo bi brutalno u tom trenutku!!! Naravno, sve ovo ima i negativnu stranu... Podvuche se ideja o tome kako bi i majmun mogao raditi ovaj posao sa svim tim pogodnostima koje donosi digitalija... Kliknes sync i shibaj... Iz lichnog iskustva znam da to nije ni priblizno toliko prosto kolko zvuchi... Manevrisanje software-om namece neke druge poteskoce i naravno veeeliku odgovornost jer se jako lako pretera sa efektima, loopovima i ostalim ''magicnim'' trikovima i na kraju ispadne veci haos nego da ti je malo pobegao trek na cdj-u/gramofonu! A najveci problem koji sam na sopstvenoj kozi osetio je da ti se ushi ''ulenje'' posle odredjenog vremena koriscenja softverske ''automatizacije''!!! Prosto se naviknes da ne slushash dovoljno pazljivo jer podsvesno znas da imas fall-back opciju koja moze izvuci gresku... Zato sam posle nekog vremena poiskljuchivao sva vizuelna pomagala u Traktoru i vratio se dobrom starom beatmatching-u na uvo... Mozda malo deluje kao mazohisticki potez (jer sto bi neko sebi uskracivao pogodnosti i namerno uchinio zivot tezim...) ali eto, pomalo sam se uplasio da cu ''oglupeti'' sopstvene ushi!
Gde sam ono krenuo sa ovim??? Hm... Ni sam ne znam... Na kraju krajeva, uvek ce najbitnija stavka biti CHOVEK, sad dal' ce da stoji iza pulta punog hardware-a ili pulta sa laptopom i nekim kontrolerom, je sasvim nebitno... Ideja uvek potiche od choveka jer mashine nikad nece adekvatno zameniti ljudski um, kreativnost i emocije!!!

Yesterday is a memory, tomorrow is a mystery, but today...
Today is a gift!!! That's why they call it the "present"!!!
N-tchbl
Pulseone Regular

View Profile WWW
« Reply #3 on: August 22, 2009, 05:39:24 PM »

<3 Smile

N-tchbl
Pulseone Regular

View Profile WWW
« Reply #4 on: August 22, 2009, 05:47:32 PM »

da nabacim nesto malo, nemam puno vremena da se raspisujem imam neke goste,
ali me podstakao Robbie-ev post..
licno sam ljubitelj hardvera, mozda i patoloski.. mada, za ovu patologiju ipak sada mogu upotrebiti i "bila",
dok nisam videla i opipala kako izgleda manevrisati softverom. Smile

slazem se da je doslo, iz tog razloga, do preteranog masakriranja i seciranja trekova koji su nekada sami po sebi bili dovoljni da se ljudsko uho, telo i dusa provedu najlepse na svetu, pre nego sto je ista od danasnje tehnologije postojalo. ali isto tako kapiram da su svim tim inovacijama otvorene neverovatne mogucnosti za manipulaciju i egzibiciju onoga ko za tim softverom stoji. lako je reci da postoje manipulacija i egzibicija kao mogucnosti, ali sve to je potpuno nemoguce ukoliko taj neko nema i emociju i kogniciju, da sve to lepo i prijatno upotrebi i spakuje na nacin koji ce prodrmati ljudska ushesa.
vidim da mnogi u zadnje vreme rade live tako sto naprave setove u softveru, tj.. poredjaju trekove kod kuce spreme ih za party a onda manipulisu njima i to je sve sto rade, iskreno, to je meni shit!!!! sta je sa publikom? sta je sa posmatranjem i osecanjem publike, pratiti reakcije i odgovarati na njih, pratiti publiku i voziti je onako kako njima najvise odgovara a ne nama, koji stojimo za pultom?! ..in that case, polomila bih sve softvere ovog sveta jer je to ono sto unistava rejv, postaje dosadno i sve je nekakva tehnika i tehnologija, gde je nestao dobar provod i komunikacija sa publikom.. essential za dobar provod? :/ ..e zato vise necu slusati Sashu npr.. bar ne skoro..

sto se mene tice,
meni bi iskreno najidealnija bila kombinacija hardware - software.. tzv. traktor scratch Smile
imas softver, imas lap.. imas dakle digitalizovan zvuk.. ali zato imas i vinile i osecaj da drzis trekove u shaci dok radis sa njima..... Smile divno.. bez toga nikada necu moci sigurna sam, ma kakve tehnologije bile, osecaj 'dodira' sa trekom koji pustas meni je nezamenljiv bilo kakvim inovacijama i mogucim manipulacijama, jednostavno, nije to to .. Smile
ali se eto, nema para za takvu kombinaciju trenutno pa se u tom slucaju drzim hardvera.. dok ne bude za h/s b2b BigGrin

brankko
PulseOne Crew
Pulseone Regular

N-stpbl

View Profile WWW
« Reply #5 on: August 23, 2009, 02:21:11 PM »

...sta je sa posmatranjem i osecanjem publike, pratiti reakcije i odgovarati na njih, pratiti publiku i voziti je onako kako njima najvise odgovara a ne nama, koji stojimo za pultom?!
Na kraju krajeva, uvek ce najbitnija stavka biti CHOVEK, sad dal' ce da stoji iza pulta punog hardware-a ili pulta sa laptopom i nekim kontrolerom, je sasvim nebitno... Ideja uvek potiche od choveka jer mashine nikad nece adekvatno zameniti ljudski um, kreativnost i emocije!!!

Apsolutno se slazem!

kim0
Pulseone Senior

View Profile WWW
« Reply #6 on: August 30, 2009, 08:34:17 PM »

Softver je idealan za onog ko zna da ga koristi. Problem je sto 99% ljudi ne zna da ga koristi.
Odgledate lepo par klipova Richija Hawtina kad radi sa traktorom i shvatite zasta sluzi taj isti traktor, npr. A onda dodje neki klinac, upali sync i mixa na zurci. I takvih je 999990 a ovih koji znaju je 10.

Znachi - problem je u ljudima, ne u softveru.

www.myspace.com/kimodj
www.myspace.com/dizzyfizzmusic

TOTM: Jochen Miller - Brace Yourself (Be:Gold Mix)
Pages: [1]
  Print  

Jump to: