da nabacim nesto malo, nemam puno vremena da se raspisujem imam neke goste,
ali me podstakao Robbie-ev post..
licno sam ljubitelj hardvera, mozda i patoloski.. mada, za ovu patologiju ipak sada mogu upotrebiti i "bila",
dok nisam videla i opipala kako izgleda manevrisati softverom.

slazem se da je doslo, iz tog razloga, do preteranog masakriranja i seciranja trekova koji su nekada sami po sebi bili dovoljni da se ljudsko uho, telo i dusa provedu najlepse na svetu, pre nego sto je ista od danasnje tehnologije postojalo. ali isto tako kapiram da su svim tim inovacijama otvorene neverovatne mogucnosti za manipulaciju i egzibiciju onoga ko za tim softverom stoji. lako je reci da postoje manipulacija i egzibicija kao mogucnosti, ali sve to je potpuno nemoguce ukoliko taj neko nema i emociju i kogniciju, da sve to lepo i prijatno upotrebi i spakuje na nacin koji ce prodrmati ljudska ushesa.
vidim da mnogi u zadnje vreme rade live tako sto naprave setove u softveru, tj.. poredjaju trekove kod kuce spreme ih za party a onda manipulisu njima i to je sve sto rade, iskreno, to je meni shit!!!! sta je sa publikom? sta je sa posmatranjem i osecanjem publike, pratiti reakcije i odgovarati na njih, pratiti publiku i voziti je onako kako njima najvise odgovara a ne nama, koji stojimo za pultom?! ..in that case, polomila bih sve softvere ovog sveta jer je to ono sto unistava rejv, postaje dosadno i sve je nekakva tehnika i tehnologija, gde je nestao dobar provod i komunikacija sa publikom.. essential za dobar provod? :/ ..e zato vise necu slusati Sashu npr.. bar ne skoro..
sto se mene tice,
meni bi iskreno najidealnija bila kombinacija hardware - software.. tzv. traktor scratch

imas softver, imas lap.. imas dakle digitalizovan zvuk.. ali zato imas i vinile i osecaj da drzis trekove u shaci dok radis sa njima.....

divno.. bez toga nikada necu moci sigurna sam, ma kakve tehnologije bile, osecaj 'dodira' sa trekom koji pustas meni je nezamenljiv bilo kakvim inovacijama i mogucim manipulacijama, jednostavno, nije to to ..

ali se eto, nema para za takvu kombinaciju trenutno pa se u tom slucaju drzim hardvera.. dok ne bude za h/s b2b