Hello Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: djdownload.com se zatvara?  (Read 1753 times)
Branah
PulseOne Crew
Pulseone Regular

Pulse on and on ;)

View Profile WWW
« on: November 06, 2009, 07:56:43 AM »

Glasine kruze da su obavestili lejbele da zatvaraju. Ovo je vec drugi veliki store koji se zatvara, posle CDJ Shopa... Sve ovo mirishe na vishe Kaleidoscope-skih radova u buducnosti Tongue. sta vi mislite?

involver
PulseOne Crew
Pulseone Regular

View Profile WWW
« Reply #1 on: November 06, 2009, 05:58:25 PM »

Glasine kruze da su obavestili lejbele da zatvaraju. Ovo je vec drugi veliki store koji se zatvara, posle CDJ Shopa... Sve ovo mirishe na vishe Kaleidoscope-skih radova u buducnosti Tongue. sta vi mislite?

hmmm... teshko pitanje...

mislim da si delimichno u pravu, odnosno da ce se sve vishe autori odluchivati da plasiraju muziku iskljuchivo u digitalnom obliku, a da ce se na cdu naci rnb, pop, disco house i slichni zhanrovi. ochigledno je da ne postoji nikakva strategija, vec da se prodavci ponashaju haotichno i stihijski, shto ima za posledicu zatvaranje.

chudno je da u jednoj od najvecih prodavnica na svetu, londonskom HMVu, nije moguce naci ono shto vas zanima, vec iskljuchivo ono shto ima na policama. s druge strane, razlike u cenama su gotovo nepojmljive. dok se nova izdanja prodaju za 30ak evra, ona iz proshle godine su 3,5e

kim0
Pulseone Senior

View Profile WWW
« Reply #2 on: November 06, 2009, 11:20:39 PM »

Ljudi, CD-ovima je na zalost odzvonilo. Pa vise cak ni DJ-evima nisu potrebni, dosta njih samo utakne usb ili koristi laptop, tako da ne vidim zasto bi ih iko kupovao da zauzimaju mesto.

Zivimo u takvom vremenu, moracemo da se naviknemo na ove promene. Ko zna cega ce jos biti u buducnosti, uskoro ce i HDD-ovi biti nepotrebni, plejeri nece ni postojati nego ce se raditi softverski i slicno tome. Tako mu nekako dodje iz mog ugla BigGrin

A etikete su skontale da im je mnogo bolje da izdaju digital releasove. Zato sto nema ulaganja, postavite traku za download i parice se skupljaju. U CD mora da se ulozi fina kinta, kako za treklist, tako i za stampanje a i za distribuciju. Tako da me ovo uopste ne cudi.

www.myspace.com/kimodj
www.myspace.com/dizzyfizzmusic

TOTM: Jochen Miller - Brace Yourself (Be:Gold Mix)
N-tchbl
Pulseone Regular

i:FACE Agency

View Profile WWW
« Reply #3 on: November 07, 2009, 12:03:03 AM »

jeste logicno ali i tuzno Sad
mada se sa jednom cinjenicom nikada necu pomiriti, ubili su ploce ali disk nece ubiti,
i kada ga kupis kao digital, rezace nece nikada prestati da proizvode pa ti sam lepo napravis disk BigGrin
sto za 'poslovnu' sto za onu drugu vrstu upotrebe kucne i sl. koja ispunjava dusu.. digital zavladao? zatvaraju se prodavnice? ....pa kul, ionako je jeftinije kupiti track/album/ep online (upravo zato sto nema ulaganja i sl nego se baci novina online i parice lezu) a posle meni niko ne brani da sa tom trakom radim sta hocu BigGrin Cool

iskreno, vise ni sama ne znam da li mi je zao ili nije, sto je sve ovako kako je,
nekada sam umirala za kupovinom novog cd-a .. do dva, tri maksimum mesecno.. sada je sve to piece of cake.. i nikada necu saznati da li je to dobro ili lose, kao kokoska i jaje... sve ima svoje prednosti i mane, ranije nisam imala dovoljno para za svu muziku koju sam zelela da imam, sada imam i ono sto ne zelim i sto mi ne treba Blink .. sada nemam diskove, imam hdd kolekcije i tu je kao muzika unutra Blink ......sad jos hoce da mi ubiju i disk, pa da pustam sa nekakvog usba.. e pa necu, rezacu ih sama ako ih ne prodajete!  Plez
viva la revolucion! Laughing ovakva ili onakva

kim0
Pulseone Senior

View Profile WWW
« Reply #4 on: November 07, 2009, 01:20:56 AM »

rezace nece nikada prestati da proizvode pa ti sam lepo napravis disk BigGrin

Pa nazalost hoce, posto ce cd-ovi postati totalno nepotrebna stvar. Osim mOzda blu ray diskova, al opet to nece biti kao ovi sad rezaci.

I iskreno, ne pamtim kad sam srezao disk a da nije za kejs BigGrin

www.myspace.com/kimodj
www.myspace.com/dizzyfizzmusic

TOTM: Jochen Miller - Brace Yourself (Be:Gold Mix)
Emil ArtCore
Pulseone Junior
**

View Profile WWW
« Reply #5 on: November 07, 2009, 02:03:01 AM »

http://www.youtube.com/watch?v=k9s2GMSPBmU sve je receno u 2. strofi!
Secam se kao da je bilo juce koliko sam se cimao da nadjem neke pesme na kasetama ili diskovima,trebala mi je citava vecnost,ali zato kad ih nabavim...sreca,sreca,radost Tongue!A sad,stagod mi padne na pamet samo DOWNLOAD :S...Mislim lepo je to sto nam je sve dostupno,ali gubi se taj osecaj ushicenja kad nesto dobijes "na izvol'te" Sad...ali sta da se radi,tehnologija je to...

The possession of anything begins in the mind! - Bruce Lee
www.myspace.com/goraspirit87
www.youtube.com/goraspirit
involver
PulseOne Crew
Pulseone Regular

View Profile WWW
« Reply #6 on: November 07, 2009, 02:35:35 AM »

Ljudi, CD-ovima je na zalost odzvonilo. Pa vise cak ni DJ-evima nisu potrebni, dosta njih samo utakne usb ili koristi laptop, tako da ne vidim zasto bi ih iko kupovao da zauzimaju mesto.

Zivimo u takvom vremenu, moracemo da se naviknemo na ove promene. Ko zna cega ce jos biti u buducnosti, uskoro ce i HDD-ovi biti nepotrebni, plejeri nece ni postojati nego ce se raditi softverski i slicno tome. Tako mu nekako dodje iz mog ugla BigGrin

A etikete su skontale da im je mnogo bolje da izdaju digital releasove. Zato sto nema ulaganja, postavite traku za download i parice se skupljaju. U CD mora da se ulozi fina kinta, kako za treklist, tako i za stampanje a i za distribuciju. Tako da me ovo uopste ne cudi.

potpuno si u pravu, posebno za promene i evoluciju. ali, to se pre svega odnosi na didzhejeve. to je neminovno, jer je ranije DJ na nastup morao da tegli brdo plocha, a danas svu muziku strpa u dhep. tu je i aktuelnost bitna, jer ne mora da cheka da se neshto objavi, itd.

ali, ovde ne prichamo o njima, vec o obichnim "konzumentima" muzike. mislim da onog trenutka kad albumi ne budu uopshte mogli da se kupi u fizichkom obliku, tada ni muzichke industrije nece biti. nemoguce je izboriti se sa Internetom i dok on kao takav bude postojao, bice i piraterije. i zashto bi onda neko placao za digitalni album, kad ga mozhe vec odnekud skinuti za dzh? s druge strane, disk je opipljiv, zvuk odlichan, dobijesh i buklet, artwork, itd. sve u svemu, nekako vidish shta si kupio. a kod digitalnog oblika, ti pljunesh iste pare, a kao rezultat dobijesh zhutu ikonicu za folder na ekranu.  Angry   

ionako je jeftinije kupiti track/album/ep online (upravo zato sto nema ulaganja i sl nego se baci novina online i parice lezu) a posle meni niko ne brani da sa tom trakom radim sta hocu BigGrin Cool

iako je ovo logichno, u praksi bash i nije tachno. jeftinije je samo za etikete u smislu proizvodnje, ali ne i za kupce. chesto se deshava da se neko digitalno izdanje prodaje po vishoj ceni od one u prodavnici.

sada nemam diskove, imam hdd kolekcije i tu je kao muzika unutra Blink

zamisli hocesh nekom da se "pohvalish" shta si kupila i otvorish ikonicu   Blink

e pa necu, rezacu ih sama ako ih ne prodajete!  Plez

WORD  Clapping

brankko
PulseOne Crew
Pulseone Regular

N-stpbl

View Profile WWW
« Reply #7 on: November 08, 2009, 02:06:05 AM »

Respect za link!
X3M komsh'a...
Secam se kao da je bilo juce koliko sam se cimao da nadjem neke pesme na kasetama ili diskovima,trebala mi je citava vecnost,ali zato kad ih nabavim...sreca,sreca,radost Tongue!A sad,stagod mi padne na pamet samo DOWNLOAD :S...Mislim lepo je to sto nam je sve dostupno,ali gubi se taj osecaj ushicenja kad nesto dobijes "na izvol'te" Sad...ali sta da se radi,tehnologija je to...
Polago se gubi ta ekskluzivnost kada odmotas kutiju i cujes zvuk muzike iz playera... Ajd sto su ih sve napakovali u virtuelnom digitalnom formatu (svaka cast i za to) ali sto ni sami playeri vise nisu tu radi muzike... Ne samo muzika, sve nam se servira "na izvolte"... i upravo tu se gubi ona strast...
...zashto bi onda neko placao za digitalni album, kad ga mozhe vec odnekud skinuti za dzh?
Pa bas zbog...
...disk je opipljiv, zvuk odlichan, dobijesh i buklet, artwork, itd. sve u svemu, nekako vidish shta si kupio

Ono sto ostaje za ljubitelje muzike su upravo live nastupi... to se nikada nece promeniti... bez obzira da li smo tu muziku prethodno culi na radiju, sa ploce, kasete, CD-a ili sa kompa... guzva u klubu, glasna muzika od koje ti zastaje dah i gubljenje u ritmu koji DJ servira masi je ono sto je sve vreme zapravo bilo najbitnije...

Emil ArtCore
Pulseone Junior
**

View Profile WWW
« Reply #8 on: November 08, 2009, 12:09:15 PM »

Ma X3M razbija,jedan od nekoliko retko dobrih repera u poslednje vreme  Cool

The possession of anything begins in the mind! - Bruce Lee
www.myspace.com/goraspirit87
www.youtube.com/goraspirit
brankko
PulseOne Crew
Pulseone Regular

N-stpbl

View Profile WWW
« Reply #9 on: November 08, 2009, 03:44:44 PM »

Da ne idemo u off... ali jedan od najboljih svih vremena... kod nas...

Elem, bilo kako bilo... nosaci zvuka prolaze kroz tranziciju... ploce, kasete, diskovi...

involver
PulseOne Crew
Pulseone Regular

View Profile WWW
« Reply #10 on: November 08, 2009, 10:28:18 PM »

kada odmotas kutiju i cujes zvuk muzike iz playera...

... a posebno kada kupish neshto shto samo mislih da ce ti se svideti, a nikada pre ga nisi poslushao  Cool

brankko
PulseOne Crew
Pulseone Regular

N-stpbl

View Profile WWW
« Reply #11 on: November 08, 2009, 11:45:16 PM »

Happy upravo tako... Ono iscekivanje... sta je u kutiji...

Sw1tch
Administrator
Pulseone Senior

*cosmic babe*

View Profile WWW
« Reply #12 on: November 09, 2009, 02:29:53 AM »

Ja znam sta je u mojoj kutiji BigGrin

Branah
PulseOne Crew
Pulseone Regular

Pulse on and on ;)

View Profile WWW
« Reply #13 on: November 10, 2009, 08:47:11 AM »

lepu ste debatu sproveli o formatima Smile, ali sta mislite o onom drugom delu price - zatvaraju se storovi jer prodaja pada, dakle manje para je u opticaju... ne verujem da ima mnogo njih koji "zive" od prodaje izdanja danas u elektronskoj muzici, ali sta mislite, hoce li ovo da prouzrukuje jos vecu komercijalizaciju?
ja mislim da cak moze i da bude dobro Smile - sto manje para u necemu, to ce manje ljudi praviti muziku iz istih pobuda Smile. ovi sto hoce kes pravice jeftin RnB, ovi sto znaju da nece zaraditi na izdanjima pravice nesto malo dublje Smile

N-tchbl
Pulseone Regular

i:FACE Agency

View Profile WWW
« Reply #14 on: November 10, 2009, 01:05:01 PM »

ne.. oni ce preci na minimal .. ... kao nekada Happy
daj boze da gresim ali sve jos mirise na nj(u)

Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: