Hello Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: tehnika ili pricha u setu?  (Read 1409 times)
involver
PulseOne Crew
Pulseone Regular

View Profile WWW
« on: November 14, 2009, 10:29:03 PM »

da li vam je bitnije da je nechiji set tehnichki besprekoran ili da ima izuzetne trekove uz poneku greshku?

koliko vam se chesto deshava da izbacite iz vasheg seta trek za koje ste mislili da ce biti vrhunac, samo zato shto vam se ne uklapa uz ostatak priche?

m?

srele1
Novi Korisnik
*

View Profile
« Reply #1 on: November 15, 2009, 01:55:05 AM »

paaaa....ako su prelazi lose odradjeni i"grebu usi",onda to ume bas da nervira i da baca dobre trekove u senku
 Tongue
involver
PulseOne Crew
Pulseone Regular

View Profile WWW
« Reply #2 on: November 15, 2009, 03:43:58 AM »

da budem malo precizniji:

da li vam je bitnije da je nechiji set tehnichki besprekoran ili da ima izuzetne trekove uz poneku greshku?

ovo pitanje se odnosi na live set u klubu i pod greshkom mislim na neke sitnije

koliko vam se chesto deshava da izbacite iz vasheg seta trek za koje ste mislili da ce biti vrhunac, samo zato shto vam se ne uklapa uz ostatak priche?

ovo se odnosi na kucni miks. dakle, skupljate trekove za set, odvojite "ubicu" i onda shvatite da vam se ne uklapa najsjajnije uz ostale trekove. da li napravite novi izbor ili pokushavate na sve nachine da je zbudhite u set?

srele1
Novi Korisnik
*

View Profile
« Reply #3 on: November 15, 2009, 01:45:43 PM »

Wink

na live setu su bitniji dobri trekovi-za vece mase-oni dizu/spustaju
u klubu cirkas Cheers,djuskas i ne obracas paznju na tehnicke greske(naravno sitne),ali uvek obratis paznju na dobar trek,bez obzira na kolicinu piva  Grin
involver
PulseOne Crew
Pulseone Regular

View Profile WWW
« Reply #4 on: November 15, 2009, 10:15:46 PM »

na live setu su bitniji dobri trekovi-za vece mase-oni dizu/spustaju
u klubu cirkas Cheers,djuskas i ne obracas paznju na tehnicke greske(naravno sitne),ali uvek obratis paznju na dobar trek,bez obzira na kolicinu piva  Grin

ako sam dobro razumeo,najgore je raditi uvodni set na zhurci dok su svi josh trezni  Laughing

nego, kad smo vec kod toga... pamtim nastup Darena Emersona iz SKCa kad je chovek celo veche cirkao belo vino shto se posle sat vremena evidentno odrazilo na kvalitet bitmechovanja. ipak, ljudi su se dobro proveli... koliko se secam  BigGrin

N-tchbl
Pulseone Regular

i:FACE Agency

View Profile WWW
« Reply #5 on: November 16, 2009, 05:23:44 AM »

definitivno ovo drugo, speaking of live.
cujem te greskice uvek ali ne obratim paznju u smislu da mi uniste dozivljaj, kada sam na zurci nikako.. kada radim umeju da mi oduzmu osmeh bas, a kapiram da ljudima to ne smeta ali avaj, ja se recimo skenjam. Sad
elem.. iz objektivnog ugla uvek sam za dobre trekove i dobru pricu, dobru djusku i puno emocija, dobrog drustva i alkohola BigGrin onda sve greske padaju u vodu!!!

m?

jako cesto.. eto bas danas :s
kucni set tj. set koji snimas da bi se pustio negde, radio ili promo, treba da bude prica, definitivno.
ranije sam trpala sta sam stigla, sta mi pocepa srce i otkine dusu - stavim Smile mozda je i to dobro, tako sam i privukla paznju ljudi na sebe. sada pazim na pricu i kostur seta poprilicno i ima puno trekova koje maltene svakodnevno slusam a nisam ih nigde uspela smestiti do sada.
samo primer - santiago deep - love song! definitivno najemotivniji track ove godine (pored jednog koji ide sada na devotion 004 InLove ) a nikako mu evo vec u sestom setu ne uspevam naci mesto.. steta. Sad mozda je nekada stvarno bolje zaboraviti na tehnike key perfektan flow i slicno.. i pustiti dusu da svira. ko zna....

kim0
Pulseone Senior

View Profile WWW
« Reply #6 on: November 16, 2009, 03:55:54 PM »

ima raznih tehnika kojima mozhe da se uklopi skoro svaki trek sa svakim. Tako da te price ne piju vodu. I mora bre mix da bude i tehnicki dobar i ispricana prica. Shta je danas problem makar ne omashiti bitove uz svu ovu opremu xD

Shto se mene tiche, ne pripremam setove kod kuce uopste. Cak i ne vrtim, osim na zhurkama. I osim kad snimam nesto da se baci na download. A ni tad ne pripremam nista. Jednostavno, to mi ide tad i to je to.
A pogotovo za klub nema svrhe spremati set. Pa pustices nesto sto je tebi hitchina i videces ljudi stoje. A onda si spremio jos 5 stvari u tom fazonu. Ma bre odma shaltanje na neshto drugo.
Ovo pogotovo vazi za DJ-eve, pre svega smo mi tu da bi se ljudi dobro proveli, a ne sad da udarim po nechemu i sabijem sve u crnu zemlju. Kod live actova ovo ne vazi. To vec mora da se pripremi unapred.

www.myspace.com/kimodj
www.myspace.com/dizzyfizzmusic

TOTM: Jochen Miller - Brace Yourself (Be:Gold Mix)
N-tchbl
Pulseone Regular

View Profile WWW
« Reply #7 on: November 16, 2009, 08:04:42 PM »

Shta je danas problem makar ne omashiti bitove uz svu ovu opremu xD

recimo previse belog vina... Laughing InLove

pustices nesto sto je tebi hitchina i videces ljudi stoje. A onda si spremio jos 5 stvari u tom fazonu. Ma bre odma shaltanje na neshto drugo.

sa ovim se samo umereno slazem.
da naglasim - nisam NIKAKO za spremanje setova unapred, to nema nikakve svrhe ni poente.
ali ako ti osetis da je nesto tebi u tom trenutku hitcina i da lezi dobro na ono sto je toj hitcini prethodilo, a onda se ljudi zakopaju... jbg, ne mogu ja sad da im pustim Getu i lavizgan da bi se oni smejali i mrdali, dosli su da slusaju DJa cije su ime videli na flyeru, imali su brdo sansi da preslusaju promo mixeve (u vecini slucajeva), znaju sta mogu da ocekuju pa jbg, ako ih nesto satera u crnu zemlju sto su dosli?? BigGrin

slazem se da treba gledati masu, to je poenta svake zurke da se ljudi provedu lepo.
ali treba i taj DJ da bude svoj i sebi veran i da se i on oseca lepo dok zabavlja druge a ne da rusi neka svoja muzicka opredeljenja i menja ukus na licu mesta zato sto se nekom spustio Smile

zato kazem - sve to treba da bude umereno, na sredini kontinuuma da svi budu srecni i zadovoljni.

a za ovaj bitmecing - my suggestion: ne konzumirati vino nikakve boje uz rad, ja ga razumem Laughing

involver
PulseOne Crew
Pulseone Regular

View Profile WWW
« Reply #8 on: November 18, 2009, 03:03:01 AM »

ima puno trekova koje maltene svakodnevno slusam a nisam ih nigde uspela smestiti do sada.

sejm hir Smile ali, nikad ne reci nikad. ja nishta ne bacam, trekove chuvam po nekim tematskim minifolderima i chekam priliku da skinem naftalin u jednom trenutku  BigGrin

ima raznih tehnika kojima mozhe da se uklopi skoro svaki trek sa svakim

u pravu si, ali pitanje da li ce to biti puko preklapanje bita ili smisleni trenutak kada se sve kockice slozhe. recimo, postoje trekovi na istom bpmu, naizgled iz iste priche, ali kad ih stavish jedan za drugim nekako... nije to to...

Shto se mene tiche, ne pripremam setove kod kuce uopste. Cak i ne vrtim, osim na zhurkama. I osim kad snimam nesto da se baci na download. A ni tad ne pripremam nista. Jednostavno, to mi ide tad i to je to.
A pogotovo za klub nema svrhe spremati set. Pa pustices nesto sto je tebi hitchina i videces ljudi stoje. A onda si spremio jos 5 stvari u tom fazonu. Ma bre odma shaltanje na neshto drugo.
Ovo pogotovo vazi za DJ-eve, pre svega smo mi tu da bi se ljudi dobro proveli, a ne sad da udarim po nechemu i sabijem sve u crnu zemlju. Kod live actova ovo ne vazi. To vec mora da se pripremi unapred.

Martin Garcia se ne bi slozhio sa ovim. chovek je radio pre neke 2 godine u Anderu i ochigledno sve potanko isplanirao. pre njega su Kinetici vrteli i poprilichno podigli masu. i onda izadje ovaj chovek negde oko 2 recimo i spusti bit na 120. posle pola sata je mozhda dogurao do 122, al ljudi vec uhvatili red za jakne

ta priprema setova ima donekle logike, npr ako imash neku siguricu za zlu ne trebalo (shto bi Jules rekao Recovery record). ali ako se sve svodi na to da poredjash trekove kod kuce u Ebltonu i dodjesh i pustish play, onda chemu sve to. jebesh tehnologiju, ako je to buducnost klabinga. zashto se onda ljudi smeju onom liku Votshisnejm shto je vrteo Mixmagove diskove na nastupima (ima ga u Humoru), kad ni ovo shto sad rade nije predaleko odatle.

e, al zato je gosn Halivel toliko popularan

dosli su da slusaju DJa cije su ime videli na flyeru, imali su brdo sansi da preslusaju promo mixeve (u vecini slucajeva), znaju sta mogu da ocekuju pa jbg, ako ih nesto satera u crnu zemlju sto su dosli?? BigGrin

kakav koment!!  Devil

slazem se da treba gledati masu, to je poenta svake zurke da se ljudi provedu lepo.
ali treba i taj DJ da bude svoj i sebi veran i da se i on oseca lepo dok zabavlja druge a ne da rusi neka svoja muzicka opredeljenja i menja ukus na licu mesta zato sto se nekom spustio Smile

i josh jednom  Devil

a za ovaj bitmecing - my suggestion: ne konzumirati vino nikakve boje uz rad, ja ga razumem Laughing

Mamolo?

RobbieM
Sr. Member

Talkin' PROGRESSIVE

View Profile WWW
« Reply #9 on: November 18, 2009, 01:29:20 PM »

Ono sto bih ja licno dodao celoj ovoj prici je da sam vremenom shvatio da ozvuchenje u bilo kom klubu daje vise prostora za tehnicke greske nego radio ili promo mix koji se slusha kuci... Zasto je to tako, ne znam, ali 100 miliona puta mi se desilo da igrom sluchaja posle neke zurke, kod kuce odslusham isti taj set istog tog dj-a i onda skontam da pola gresaka na licu mesta nisam ni cuo (ne zbog kolicine alkohola u tom trenutku) vec jednostavno sve to drugacije zvuchi u klubu... I onda kazem sebi, jbt sta je ovaj sinoc radio, svaka druga mu pobegla... Slazem se sa pricom da set treba da ima uvod,zaplet i conclusion, bilo da je kucni ili klubski ali klubski setovi se moraju prilagoditi masi sto bi efektivno znachilo da necu pustiti sve intro trekove koje sam negde u glavi zamislio, vec cu posle drugog, ako masa stagnira, pokrenuti pricu ranije i razmrdati ljude nekim energicnijim trekom... Ako vidim da posle nekog vremena ljudi posustaju od umora, pusticu 1-2 smirenija treka, nek cirkaju u medjuvremenu i onda idemo opet sa djuskanjem...
Ja evo licno, ne volim da u klubu dj samo dize dize dize i ne da mira... Iskluliraj malo, cimni pivo, zapali cigar'...
A sto se spremanja radio/promo setova tice, XY puta ne pustim trek koji sam mislio da ce biti vrh (i ovo je vec postala standardna praksa) jer nema teorije da se nastavi na pricu koja je zapoceta. I ne slazem se sa tim da se svaki trek moze spojiti sa svakim pa makar... Mislim, moze brzinski ali tematski i ''zvuchno'' no way!!! I ja sam ranije tako razmisljao i bacao sta mi padne na pamet i na kraju skontam da iako je to celinski mix, u stvari svaki trek je ostao zaseban zbog prekidanja kontinuiteta... A u potpunosti se slazem da radijski/promo mix apsolutno ne sme imati tehnickih gresaka pored ove silne tehnologije (ma da, nekad je tehnologija ta koja je kriva za gresku...)!

Yesterday is a memory, tomorrow is a mystery, but today...
Today is a gift!!! That's why they call it the "present"!!!
N-tchbl
Pulseone Regular

View Profile WWW
« Reply #10 on: November 18, 2009, 01:42:57 PM »

Mamolo?

o da.. samo se ovde radilo o "red wine" mood-u (da ne kazem mudu) Laughing
totalno je idiotski sta ta tekucina uradi slusnim putevima koji se ANSom, jel, neopozivo prenose do misica reaktora (prstiju) praveci ogroman potencijal za brljanje raznoraznijeh vrsAta Rolleyes

ps: provereno i vise puta u non-public uslovima (hvala bogu)

RobbieM
Sr. Member

Talkin' PROGRESSIVE

View Profile WWW
« Reply #11 on: November 18, 2009, 01:45:40 PM »

Yesterday is a memory, tomorrow is a mystery, but today...
Today is a gift!!! That's why they call it the "present"!!!
N-tchbl
Pulseone Regular

View Profile WWW
« Reply #12 on: November 18, 2009, 01:55:07 PM »

Laughing Laughing Laughing  Plez

Ono sto bih ja licno dodao celoj ovoj prici je da sam vremenom shvatio da ozvuchenje u bilo kom klubu daje vise prostora za tehnicke greske nego radio ili promo mix koji se slusha kuci...

kad smo vec kod tehnike i ozvucenja, hoce neko da mi objasni ovu pojavu pls??
imam neki vrlo cest problem kada radim one-ear cue, obicno na levom slusam cue, na desnom monitor.. ja sporije cujem traku na slusalicama nego sto je ona to stvarno "napolju" Blink stavim obe sluske na glavu i split pfl/pgm - sve perfektno poklopljeno, skinem opet slusku slusam pfl... sporije mi u usima. je li to do razlike u jacini monitora i slusalica ili what, ovaj zid (u mojoj glavi) stoji krivo??? Blink zbog toga obicno i drzim obe sluske gore i duze nego sto treba, da ne bude "wine situation"  Rolleyes

Slazem se sa pricom da set treba da ima uvod,zaplet i conclusion, bilo da je kucni ili klubski ali klubski setovi se moraju prilagoditi masi sto bi efektivno znachilo da necu pustiti sve intro trekove koje sam negde u glavi zamislio, vec cu posle drugog, ako masa stagnira, pokrenuti pricu ranije i razmrdati ljude nekim energicnijim trekom... Ako vidim da posle nekog vremena ljudi posustaju od umora, pusticu 1-2 smirenija treka, nek cirkaju u medjuvremenu i onda idemo opet sa djuskanjem...
Ja evo licno, ne volim da u klubu dj samo dize dize dize i ne da mira... Iskluliraj malo, cimni pivo, zapali cigar'...

ovo je my way too, zato ne vidim poentu u planiranju jer kapiram da to nikada ne bi uspelo.. ili bi se pravili ti redovi za jakne prilicno cesto Smile

I ne slazem se sa tim da se svaki trek moze spojiti sa svakim pa makar... Mislim, moze brzinski ali tematski i ''zvuchno'' no way!!! I ja sam ranije tako razmisljao i bacao sta mi padne na pamet i na kraju skontam da iako je to celinski mix, u stvari svaki trek je ostao zaseban zbog prekidanja kontinuiteta...

totally agree  Smartass sa svime ovde izrecenim.

JOe the MinimaL ExteRminatoR
Pulseone Senior

View Profile WWW
« Reply #13 on: November 23, 2009, 07:54:02 PM »

Ono sto bih ja licno dodao celoj ovoj prici je da sam vremenom shvatio da ozvuchenje u bilo kom klubu daje vise prostora za tehnicke greske nego radio ili promo mix koji se slusha kuci... Zasto je to tako, ne znam, ali 100 miliona puta mi se desilo da igrom sluchaja posle neke zurke, kod kuce odslusham isti taj set istog tog dj-a i onda skontam da pola gresaka na licu mesta nisam ni cuo (ne zbog kolicine alkohola u tom trenutku) vec jednostavno sve to drugacije zvuchi u klubu... I onda kazem sebi, jbt sta je ovaj sinoc radio, svaka druga mu pobegla...

... A u potpunosti se slazem da radijski/promo mix apsolutno ne sme imati tehnickih gresaka pored ove silne tehnologije (ma da, nekad je tehnologija ta koja je kriva za gresku...)!

Clapping Robi covek zna - ozvucenje je kljucna stvar - ma ni DJ nije potreban - ozvucenje !!! 
svi kuci imate dobru liniju zvucnika. i naravno pojacavali ste preko polovine od maksimuma. i primetili da se vec tad donekle gubi smislenost singlova. u nekim tvrdjim vrstama - gubi sei melodika zbog jacine basa.
ne znam da li postoji neki klub u BGu cije ozvucenje je perfektno. jer takvo perfektno, kosta i do milion dinara, budimo realni.
E sad svak ce reci da preterujem i da su ozvucenja u svim klubovima savrsena. Jesu - to stoji. al za minimalne varijante muzike i ovaj tik tak trljacki rumunski haus koji se ovde emituje konstantno.
Kada uzmete za uzorak jedan hardtrance ili hardstyle singl - to ne moze da se emituje sa bilo kakvim ozvucenjem. bass-master mora da se smanji i ispod 75% pri emitovanju glavnih sekvenci u ovakvim vrstama muzike - znam iz iskustva. jer ako se to ne ucini - onda ce na grbacu da ide i steta za inventar kluba, a i distorzija bi pocepala usi ljudima. gubi svaki smisao pesma, ako je ozvucenje prosto, kao sto inace jeste. ne tripujem ja da treba u svakom klubu ozvucenje kao na svetskim mega*festivalima. samo konstatujem da je ono ipak ubedljivo najbitnija stvar. i normalno da pri nekoj distorziji od desavanja ti Robi, il neko drugi, nece svesno da primeti da li je taj DJ napravio greske ili ne - neces cuti takoreci nista. a za radijske setove - naravno da treba da se odrade maksimalno. greske se ''malim'' ne prastaju - a ''velikim'' i ako ih ima - one se ne primecuju, jer zaboga to je on - ''veliki''. a ti Robi kao profesionalac, sa svojim istancanim sluhom, vidis i uocavas greske, i u sebi kazes - kakav je ovaj bolid, al dzabe je to - niko te nece  poslusati, sem kolega koji se bave istim Djingom, al koji, eto, tom ''velikom'' nisu ni blizu po velicini. Ime je cudo (rekao sam ovo 260 hiljada puta).

u pravu si, ali pitanje da li ce to biti puko preklapanje bita ili smisleni trenutak kada se sve kockice slozhe. recimo, postoje trekovi na istom bpmu, naizgled iz iste priche, ali kad ih stavish jedan za drugim nekako... nije to to...

jednostavno - kad se stilovi ne slazu - ne vredi ni to sto ih ti preklopis savrseno, niti ista drugo i kraj.

Martin Garcia se ne bi slozhio sa ovim. chovek je radio pre neke 2 godine u Anderu i ochigledno sve potanko isplanirao. pre njega su Kinetici vrteli i poprilichno podigli masu. i onda izadje ovaj chovek negde oko 2 recimo i spusti bit na 120. posle pola sata je mozhda dogurao do 122, al ljudi vec uhvatili red za jakne

pa kad je spustio na ''sahrana'' tempo.  Cool

Apsolutamente SI !!! samo bih promenio zadnjih par reci a sve ostalo isto ostavio ... ''...zato sto se nekom DIGAO'' :-), uglavnom vlasniku kluba ili nafuranom klincu iz publike koji 'oce da muva ribu uz svoj omiljeni trljacki hit koji se potpuno mimoilazi sa tematikom veceri... uhhh - ziveli separatisani pultovi. :-)

a kad smo kod preklapanja - ta bpm cifra je nesto najgluplje na sta se covek treba oslanjati. a i nepotrebna je stvar - jer kad ti znas- znas, ne treba ti sugestija koliki je tempo nekog singla. Radi okvirnog informisanja - znaci - al za tacno - Nikad se ne treba naslanjati. No i dok miksujes, naravno - kao i kad vozis - ne pijes  Cheers

Ко не слуша Цецу - није јеб'о децу, ко не слуша Секу - није јеб'о деку !!
N-tchbl
Pulseone Regular

View Profile WWW
« Reply #14 on: November 24, 2009, 12:43:54 AM »

ih sto si neki.. :smajlikojigledaupatos:

InLove

Pages: [1]
  Print  

Jump to: