ponavljam - ukoliko neko narucuje nesto i hoce da delimo troskove,
ili da mi prevede/objasni kako da to sama uradim

..neka se obrati

nadam se da ce se primenom prelaznog trgovinskom sporazuma sa EU neke stvari promeniti u ovoj drzhavi, jer ti nikako ne bih preporuchio da naruchujesh bilo shta preko neta. jednostavno, nikad ne znash shta ce te snaci.
kada sam prvi put naruchivao sve je proshlo savrsheno - poshtar mi je ubacio poshiljku u sanduche itu je kraj priche. sledeci put sam dobio obaveshtenje da podignem poshiljku na poshti. kada sam doshao obavestili su me da treba da platim iznos koji je chinio 80% od vrednosti poshiljke na ime carine i poshtanskih troshkova (shto je suludo samo po sebi, jer su ptt troshkovi placeni unapred). da sve bude tragichnije, carina se ne placa na knjige i muzichke diskove (barem je tada tako bilo). kada sam se zhalio u poshti, uputili su me na carinu, kada sam se zhalio u carini, vratili me na poshtu. jedni druge su najstrashnije prozivali, ali se nishta nije promenilo.
na kraju su mi rekli da mogu da vrate poshiljku, shto je tek suludo, jer sam je vec platio (nije to pouzece) ili da prodje ponovo carinjenje (!!) za koje ja treba da snosim troshkove, ali ne garantuju da ce se ishta promeniti. konachno obrazlozhenje, kada sam im napomenuo da se diskovi ne carine, je bilo da su procenili da vrednost diska premashuje 100 evra

tako da sam odustao od svake kupovine preko neta, dok se neshto ne sredi u ovoj drzhavi i dok ne mozhe svako da te pljachka kako stigne.