kad pogledam ovaj tvoj post, shvatim kako smo imali fenomenalnu muzichku godinu
ustvari, da.

secam se kako sam pocetkom godine bila poprilicno down po tom pitanju,
i dalje sam bila u fazi da mi uzasno fali stara muzika, fali mi i dalje, cinjenica je,
a onda je negde od sredine pocelo bombardovanje sjajnom muzikom!

cak u toj meri da sam i sama krenula da hvatam neke nove tokove shvativsi da ne moram vise samo da prezivam i pratim iste artiste koje i do sada, naprotiv, oni su me najmanje obradovali ove godine (cast izuzecima, da ne ponavljam ima ih u albumima),
vec se pojavilo brdo za mene novih imena, sa primesom nekog malo i drugacijeg zvuka,
a koji opet nosi brutalnu notu onoga sto strasno volim u muzici - dubina i iskrena emocija.
i jos jedna stvar na koju sam ponosna, a koja je posledica svih tih novotarija i promena,
otvorene oci i prosireni vidici i granice ka necemu sto mi je do nedavno bilo totalni no-no,
konzerva je pukla konacno, a rezultat:
ne drzim se vise samo jednog pravca, postoji ih mnogo - i u svakom od njih ima dobrih stvari i zelim da ih pronadjem, cujem i iskoristim.. zelim da eksperimentisem!!!

pokusala sam da napravim 005 epizodu Devotion-a tako da bude best of "starih" traka, nisam uspela.
..da mi je to neko rekao u februaru-martu, rekla bih - ma daj. ali eto.. vreme radi svoje.

sve u svemu jako uspesna godina i cini mi se da je evolucija konacno krenula pravim putem,
posle dosta dugog vremena trazenja, tehnika napreduje i postoji puno anonimusa koji jako dobro rade
samo ih treba iskopati.
trud se isplatio